EXPLOZIE

6441

banda desenata romaneasca

 

 

Dragi fani ai comicsului românesc scos din comă alcoolică, se pare că suntem forţaţi de Istorie să intrăm într-o nouă epocă a Undergroundului Românesc Contemporan. Cu toate că avem în comunitate o grămadă de oameni muncitori şi bine intenţionaţi, unităţi transgresive şi contraproductive uneltesc fără încetare împotriva bunăstării sectorului de bandă desenată de la noi(o divizie productivă şi aşa destul de timidă).

Blogul oldschool al Sefeului a intrat din nefericire(şi în circumsanţe suspecte) sub controlul unor non-artişti nerecunoscători şi  în general lipsiţi de orice fel de merit socio-cultural. Această clică anti-comics şi anti-artă a deturnat producţia Cenaclului şi a corupt forma originală a legendarelor antologii de comics românesc din subteranul pur, pentru care noi am muncit din greu, promovându-l cu toată energia fiinţelor noastre – trup şi suflet. Ne-am implicat şi ne-am sacrificat pentru cei fără de parte, pentru artiştii dezmoşteniţi de către Capital, lăsaţi în voia sorţii de către libera piaţă a operelor de arte adevărate – întemeind pe noi temelii de neclintit promisiunea unei dezvoltări explozive a benzii desenate româneşti, cea mai completă formă de artă plastică consumată în actul producerii sale.

Sefeul Secesionist a abandonat al şaptelea cer al artelor – raiul unde domneşte comicsul penal (“de autor”, cum ar zice mediul academic). Aceşti împotrivitori perverşi au crezut că banda desenată este numai un joc imatur şi semiformalist lipsit de substanţă, abandonând calea noastră superbă către împlinirea ultra-artistică a destinului omenesc. În definitiv, se pare că am fost “abandonaţi” de către geniile auto-proclamate din spatele unui blog minor. Nimic nu putea să ne facă mai mult bine şi să ne bucure mai mult decât acestă dezasociere, care nu generează decât o umilitoare înfrângere digitală, tocmai pentru iniţiatorii ei.

Nimeni nu poate arunca cu noroi în platforma continentală de comics digital numită: comicsuri.ro – sediul adevărului absolut în materie de speculaţie aproximativă pe marginea fenomenului benzii desenate româno-vlaho-dace. Noi suntem primii care au acceptat originea dacică a desenului în serie(de unde credeţi că au preluat-o romanii?) şi cei mai puri urmăritori ai acestei linii genealogice de mare impact global pe plan cultural. Nu vom fi daţi la o parte şi nici nu vom accepta remarci calomniatoare la adresa măreţei noastre misiuni curajoase şi temerare, tocmai când sacrificiul investit în dezvoltarea scenei de comics românesc trebuie să înceapă să ne genereze dobândă(grasă). Bloggerii şi-au îngropat talantul din cauza fricii lor iraţionale în faţa Măreţiei Inevitabile În Efect, dar noi l-am înmulţit de o mie de ori(minimum).

Am fost şi vom fi adevăraţii apărători ai Sefeului de la noi(adică Sefeul în forma sa cea mai pură) – în ciuda aşchiilor ideologice care s-au desprins şi aşteaptă lipsite de speranţă să fie anihilate de puterea trunchiului etern de comics, digitalizat în forma acestei platforme on-line de prestigiu singular.